خورشید گرفتگی در شیلی ۲۰۱۹

خورشید گرفتگی در شیلی

در تاریخ ۲ ژوئیه ۲۰۱۹ برابر با ۱۱ تیر ۱۳۹۸ خورشید گرفتگی کلی بخش هایی از کشورهای شیلی و آرژانتین را در برگرفت. این خورشید گرفتگی تنها کسوف کامل سال ۲۰۱۹ به حساب می آید و در این سال دیگر شاهد کسوف کلی نخواهیم بود. این خورشید گرفتگی کامل در اقیانوس آرام جنوبی به مدت ۴ دقیقه و ۳۳ ثانیه طول کشید اما در سواحل غربی شیلی به مدت ۲ دقیقه و ۳۶ ثانیه ثبت شد.

با خوش اقبالی منجمان، نوار سایه طی این خورشید گرفتگی از یکی از بهترین سایت های رصدی دنیا عبور کرد. لاسیلا ( La Silla ) یکی از سایت های رصدی مشهور رصدخانۀ جنوبی اروپا ( ESO ) به حساب می آید.  هزاران نفر از سراسر جهان برای دیدن این رویداد شگفت انگیز به این مکان رویایی آمده و پوشیده شدن قرص کامل خورشید توسط ماه را به نظاره نشستند.

تور خورشیدگرفتگی عمان را از دست ندهید.

 

 

 

لاسیلا، اولین رصدخانۀ جنوبی اروپا  ( ESO )

رصدخانۀ لاسیلا در حومۀ کویر آتاکاما شیلی، ۶۰۰ کیلومتری شمال سانتیاگو و در ارتفاع ۲۴۰۰ متری از سطح دریا واقع شده است. همانند سایر رصدخانه های دنیا در مناطق جغرافیایی مختلف، لاسیلا به دور از منابع آلودگی نوری قرار گرفته است.

لاسیلا به مانند رصدخانۀ پارنال که مکان قرار گیری تلسکوپ بسیار بزرگ ( VLT ) است، یکی از تاریک ترین آسمان های شب بر روی کرۀ زمین را دارا می باشد. لاسیلا از سال ۱۹۶۰ میلادی تاکنون دژی مستحکم و مکانی اَمن برای ESO بوده است. در این سایت رصدخانه ای، ESO دو تلسکوپ ۴ متری ساخته شده خود را اداره می کند. البته تلسکوپ های حرفه ای بسیاری در لاسیلا به فعالیت مشغول اند.

تلسکوپ تکنولوژی جدید ( NTT ) با قطر آینۀ ۳.۵۸، زمینه های جدیدی برای خلاقیت مهندسان و طراحان تلسکوپ بوجود آورد.  در این تلسکوپ برای اولین بار در جهان یک کامپیوتر، آینۀ اصلی تلسکوپ را کنترل می کند ( اُپتیک فعال ). این تکنولوژیِ توسعه یافته در ESO اکنون در اکثر نقاط جهان در تلسکوپ های بزرگ به کار گرفته شده است.

تلسکوپ دیگر ESO، تلسکوپی ۳.۶ متری است که در حال حاضر به عنوان یک جستجوگر سیارات فراخورشیدی فوق العاده در جهان به شمار می آید. این تلسکوپ میزبان طیف نگاری با دقت بالا به نام جستجوگر دقت بالای سرعت شعاعی سیارات ( HARPS ) می باشد. تعداد زیادی سیارۀ فراخورشیدی توسط این طیف نگار تایید و جرم آنها از روش سرعت شعاعی اندازه گیری شده است.

رصدخانۀ لاسیلا اولین رصدخانه در جهان است که توانسته گواهینامۀ سازمان استاندارد بین المللی ( ISO 9001 ) را در سیستم مدیریت کیفیت بدست آورد.

زیرساخت رصدخانۀ لاسیلا برای تعدادی از رصدخانه های کشورهای عضو ESO استفاده می شود. بعضی از این رصدخانه ها عبارتند از تلسکوپ ۱.۲ متری لئونارد اویلر سوئیس، تلسکوپ دنبال کنندۀ انفجارات گاما در کیهان ( TAROT )، تلسکوپ ۱.۵۴ متری دانمارکی و همچنین تلسکوپ ۲.۲ متری MPG/ESO که با مشارکت موسسۀ ماکس پلانک با ESO ساخته شد.

 

 

 

خورشیدگرفتگی عمان را از دست نمی دهم.

درباره حسن قضاوی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *